Jantina

Net als veel hondenmensen heeft Jantina van jongs af aan “iets” met honden gehad. Zij is met honden opgegroeid en het was dan ook bijna vanzelf sprekend dat, toen zij samen ging wonen (1999), hun eerste hond kwam. Rottweiler pup Asta; waarmee Jantina lekker ging trainen bij een hondensportschool. Dat beviel zo goed dat zij daar ook al snel intern opgeleid ben tot instructeur, eerst voor de Basis gehoorzaamheid (2000) en daarna ook voor de pups en GG cursussen. Daarnaast trainde Jantina zelf tot en met GG3 niveau met Asta tot ze daarmee moesten stoppen ivm de ED van Asta en later gescheurde kruisbanden. Jantina bleef wel bij de hondenschool lessen blijven geven op de verschillende niveaus. Dit naast mijn werk als Verpleegkundige.”

In 2013 hebben ze helaas van ouderdom Asta inlaten slapen, waarop Cane Corso pup Tosca haar intrede deed in het gezin. Het leek haar leuk om met Tosca eens ergens anders te gaan trainen en zo kwam Jantina bij Hondenschool Groningen terecht. Daar leerde Jantina met meer rust te kijken naar de hond en vandaar uit je band en training op te bouwen.

Nieuwsgierig geworden naar alle verschillende methoden binnen het honden trainen is Jantina de boeken weer in gedoken, cursus gaan volgen, seminars en lezingen bijwonen en mijn kennis de afgelopen jaren flink aangevuld. Op deze manier hoopt zij meer verschillende mensen en honden te kunnen helpen met het vinden van die aanpak die bij hen en hun hond past. Geen mens en geen hond is gelijk. Maar wel kunnen we allemaal heel veel plezier beleven aan het samenwerken met de hond, waarbij het belangrijk is dat beide er ontspannen van kunnen genieten.

In 2015 is Jantina naast het lesgeven bij de SHG voor zichzelf gestart in samenwerking met andere hondenscholen/ proffesionals op hondengebied.

Bijscholingen die Jantina o.a. de laatste jaren gevolgd heeft zijn:
Seminar Turid Rugaas “Teenage dog”
Bijscholing Annorlunda; “lesgeven op de hondenschool het kan anders”
BAT voor proffesionals van Sonja Verhoef
Kynologische Kennis 1 (KK1)

Jantina is lid van O&O de Nederlandse Vereniging voor instructeurs in honden opvoeding en -opleiding