Uw instructeur voor deze training is:

Kris

Wat is Praktijkspeuren nou eigenlijk?

Bij Praktijkspeuren worden de honden getraind op de menselijke geur en kunnen dan uiteindelijk ingezet worden om vermiste personen te zoeken.

Alle honden kunnen van nature speuren, het enige wat we ze moeten leren is dat ze het op ons commando doen en u als eigenaar moet leren om de signalen van de hond te lezen zodat u hem goed kunt volgen en weet of hij inderdaad op het spoor zit en u naar de vermiste persoon brengt.

Het Basis Praktijkspeuren leren we aan op het veld achter het trainingscentrum, altijd zonder dwang en op de positieve manier. De hond wordt in de basis beloont voor “elke meter” die hij op het spoor zit, later in deze cursus als de hond snapt wat de bedoeling is zullen we het terrein afgaan en op de verschillende ondergronden en over wat langere afstanden gaan speuren.

Na deze cursus van 10 lessen gaan we verder met het echte Praktijkspeuren op locatie.

Dit houdt in dat de hond over een lang traject (+/- 1 km) op vreemd terrein en over de verschillende ondergronden gaat speuren. Bij dit deel van de cursus heeft u ook iemand nodig die voor “vermist persoon” wil spelen, dus schakel ruim van te voren buren, vrienden, kinderen (12+), of familie in.

*De Basiscursus duurt 10 lessen en daarna kunt u doorstromen naar de gevorderde groep. Praktijkspeuren op locatie kan na het doorlopen van de Basiscursus ten alle tijden gestart of gestopt worden; Let wel, niet meer dan 4 cursisten per groep dus ruim op tijd informeren of er plek is in een groep en ruim op tijd (24 uur v.t.v.) afmelden.

Mogelijkheden overzichtelijk op een rijtje:

- Cursus Praktijkspeuren voor beginners (max. 4 honden per groep, 10 lessen)

- Praktijkspeurlessen op locatie (max 2 honden per les, losse lessen)

Hieronder vindt u de informatie en de kosten van de verschillende cursussen op het gebied van speuren
Hier kunt u ook meer persoonlijke informatie aanvragen of opgeven voor een cursus.

 

Praktijkspeuren voor beginners

 

Praktijkspeurlessen op locatie