Jeanine

Jeanine is een echt dierenmens. Opgegroeid in de Randstad met naast haar wieg een hond.

Toen ze oud genoeg was, was zij dagelijks bij de paarden te vinden en al tijdens haar pubertijd werd zij ingezet voor het geven van paardrijlessen; daarnaast reed zij meermalen per week en was dagelijks de hond een paar keer uitlaten een terugkerend genot en werden er ook gehoorzaamheidscursussen gevolgd.

Nadat zij het huis uit was gegaan kwam er dus al snel een ….. asielhond. Deze 4 jarige kruising Herder x Dobermann Major had een aardig rugzakje, dus naast het volgen van trainingen op een hondenschool was het nogal een puzzel hoe deze hond in het dagelijks leven veilig kon functioneren.

Doordat haar moeder op een gegeven moment een hond zocht en bij het bijna onuitspreekbare; maar tot dan toe bij Jeanine onbekende ras Västgötaspets uitkwam was Jeanine direct ook verkocht.

Er kwam dus een tweede hond zonder rugzakje in het leven van Jeanine. Behalve heerlijk spelen met zijn broer die bij haar moeder terecht kwam was deze levensgenieter Barro een geweldige vriend voor Major. Ook met deze hond werden meerdere cursussen gevolgd.

Beide honden vormden een ware leerschool voor Jeanine door hun verschillende manier van leren en aanpak.

Omdat Jeanine kennis overdragen heel leuk vindt was zij blij in 2018 eindelijk tijd vrij te kunnen maken om een opleiding tot Kynologisch Instructeur te gaan doen. De “verplichte” stage deed zij o.a. bij Kynospirit.

Daar leerde Jeanine dat showlopen leuk kon zijn maar ging haar hart sneller kloppen bij de Body-awareness lessen omdat deze ook zo mooi aansloten op reeds aanwezige kennis over bewegen bij de paarden.

Naast allerlei Hippisch Instructeurs opleidingen en Kynologisch Instructeur heeft Jeanine het Vakbekwaamheidsbewijs Houder van Dieren (honden), MBO Dierhouderij, KK1, KK2, en losse workshops en opleidingen tot Instructeur Treibbal Hoopers Instructeur, Begeleider Denkspellen bij Honden, Begeleider Detectie gedaan.