Workshopdag

Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
We organiseren 2 augustus weer een dag vol verschillende mini workshops. U kunt maximaal 4 workshops volgen, indien u zich voor meer workshops heeft aangekruist dan het aantal dat u bij de optie [deelname aantal workshops] heeft aangegeven geeft u de organisatie toestemming u in te delen in een van de aangegeven workshops. Uiteraard houden wij rekening met uw aangegeven voorkeur. 

Een kleine toelichting bij de workshops.

Showen doe je zo:
In deze workshop kun je snuffelen aan de basis zaken die te maken hebben met showen.
We gaan jou en je hond de basis uitleggen over o.a. wat is een rastypisch gangwerk hoe ziet dit eruit en hoe krijg je het voor elkaar dat jou hond dit laat zien. (uiteraard aan een losse lijn)
Wat is nou in stand staan? En hoe krijg je dit op een zo leuk mogelijke manier voor elkaar.
We leren de hond dat een keurmeester gaat betasten en ook de tafel komt aan bod voor de kleine honden en puppies.
Al met al een leuke leerzame workshop voor beginners en puppies!

Showen, puntjes op de i: 

In deze workshop gaan we bezig met een gericht vraagstuk.
Het verschil tussen stack en free stacken, optimaliseren van houdingen, gangwerk aanpassen en ga zo maar door.
Deze workshop is echt voor de meer gevorderde handler en voor de mensen die een gericht vraagstuk hebben met betrekking tot het showen.

Workshop Bewust bewegen.
Bewust aan de gang met het gangwerk van onze hond! Leren kijken naar het gangwerk, zie ik oneffenheden en waar komen deze vandaan?
Hoe kun je gangwerk aanpassen? Paslengte vergroten, krachtiger lopen, bewuster benen neerzetten.
Dit zijn allemaal vraagstukken waar je antwoord op krijgt tijdens deze leuke Cavaletti workshop.
Ja je leest het goed, we gaan kijken hoe we Cavaletti kunnen inzetten bij het verbeteren van het gangwerk, prestatie in de sport en ga zo maar door.
Al met al een workshop om niet te missen!

Workshop BodyAwareness 

Letterlijk lichaamsbewust worden en dan vooral voor de hond! Maar waarom en wat kun je ermee?
We gaan je laten proeven aan wat diverse balans artikelen kunnen doen bij je hond. Maar ook waar de gevaren liggen.
Honden bewust maken dat ze een lijf hebben en deze anders leren gebruiken. Hierdoor o.a. blessures voorkomen, beter in de bespiering zetten.
Honden zekerder maken, leren dat ze grenzen kunnen verleggen. Maar ook onze houding wordt onder de loop genomen.
Een hele leuke en leerzame workshop!

Workshop Speuren 
Het ene ras heeft van nature wel meer aanleg dan het andere ras,
maar alle honden kunnen speuren, want alle honden hebben een neus! 
Speuren betekent ook dat jij als baas de touwtjes uit handen moet geven en de hond zèlf beslissingen moet laten nemen, immers hij ruikt waar het spoor loopt en jij niet.
Daarnaast leer je als baas je hond steeds beter te lezen. 
Speuren komt het zelfvertrouwen van de hond en de band tussen baas en hond ten goede, jullie kunnen alleen een spoor afleggen als jullie een hecht team vormen. 
In de workshop leer ik je een aantal basis dingen met betrekking tot het speuren en hoop ik jou en je hond voor deze tak van sport enthousiast te krijgen.  

Workshop Detectie 

Een leuke activiteit met je hond waarbij je hond op zoek mag naar een specifieke aangeleerde geur. Als beloning krijgt jouw hond zijn favoriete speeltje, een lekkere versnapering of doet hij een kort spelletje met zijn begeleider.
In samenwerking met je hond en met gebruikmaking van zijn unieke geurorgaan “zijn neus” motiveer jij je hond op zoek te gaan naar een bepaalde geur die mits goed verstopt door mensen niet wordt opgemerkt. Je kan het vergelijken met de drugshond of de hond die een bepaalde ziekte bij de mens kan opsporen maar dan recreatief en zonder gevaar.
We hoeven de hond niet te leren om zijn neus te gebruiken want het gebruik van de neus is een natuurlijke drift en in de natuur onmisbaar om te overleven.
Honden die hun neus mogen gebruiken werken intensief zodat ze na een korte trainingssessie al moe, voldaan en tevreden zijn maar ook zelfverzekerder worden omdat ze zonder dwang de leiding mogen nemen.
Het voordeel van Detectie mits goed voorbereidt en aangeleerd is dat de eigenaar al best snel zelfstandig in en rond het huis met de hond aan het werk kan gaan zelfs als je lichamelijk conditie niet optimaal is. Ook zijn geen enorme tijdsinvestering of enorme kosten noodzakelijk om een geweldige tijd met je hond te hebben.
Detectiewerk tenslotte kan prima ingezet worden bij jonge, oude of revaliderende honden omdat de lichamelijke belasting minimaal kan zijn.
Bij de workshop gaan we jou leren wat er nodig is om te starten en maken we een start met het aanleren van een geur aan je hond. Je zal versteld staan hoe snel een hond dit op kan pakken.
Neem jij je enthousiasme, je hond en voldoende beloningsvoertjes of zijn lievelingsspeelgoed mee? Dan zorg ik voor de rest! Groetjes van Jeanine van der Zijden

Workshop Treibbal cq. Drijfbal
Nee het is geen schapendrijven maar meerdere oefeningen uit het Treibbal kan je wel gebruiken om het “drijven” zonder levende dieren te trainen. 
We gaan de hond leren om de bal te duwen en daarbij de bal te sturen en maar ook om zelf gestuurd te worden zodat de hond de bal (en in de toekomst de ballen) naar jou toe gaat brengen.
Uiteindelijk is het de bedoeling van deze sport dat jouw hond na vele vele uren training 8 ballen over een afstand van 25 meter in het doel – waar jij staat kan brengen. 
Voordat je dat niveau bereikt hebt kan je als je wil  gelukkig ook al deelnemen aan wedstrijdjes en valt er veel plezier te beleven aan de training met bijbehorende uitdagende oefeningen.
Tijdens de workshop maken we een begin met de hond vooruit sturen om één bal heen, de “out” waarbij de hond achter de bal tegenover jou komt te staan en het duwen “pushen”.  Na de workshop mag jij verwachten dat je weet met wat voor soort bal jij kan beginnen en hoe je de training langzaam opbouwt. Deze sport is na gedegen warming-up voor veel honden geschikt maar we adviseren serieuze regelmatige training niet voor een leeftijd van 9 maanden te starten.
Nemen jullie veel lekkere kleine voerbeloning en je hond mee dan zorg ik voor de rest! Jeanine van der Zijden

Workshop Denkwerk voor honden
In deze workshop gaan we honden leren kennismaken met het bewust bezig zijn met hun hersenen.
We doen dit op basis van diverse denkspelletjes, Je kunt hierbij denken aan bv. Standaard puzzels, of juist een leuke fietsband.
We nemen je mee in het vraagstuk, wanneer bied je welke puzzel aan en hoe!

Workshop Actieve Senioren
Als we ouder worden, worden de meeste van ons ook minder actief. Zo ook onze trouwe viervoeter. “Ach hij is oud, hoort erbij” is dan ook een veel gehoorde opmerking. 
Maar is dit ook zo? Door actief bezig te blijven met onze oudere hond, houden we ze vaak langer fit en jong van geest.
Niet alleen voor de hond is het fijn, maar ook voor ons! Hoe fijn is het om even bewust een uur lekker met onze oudere hond bezig te zijn.
De lol in de ogen van de hond is zo kostbaar! In deze workshop gaan we zoeken naar wat jou oudere hond leuk vind. We gaan bezig met het lichaam, waardoor we hem weer wat fitter maken.
Eigenlijk is het een combinatie van: gehoorzaamheid, bodyawareness, en denkspelletjes.
Dus trek je oudere hond van de bank en schrijf hem in!